DIT IS PUIK

Puik is een gloedjenieuw, wekelijks, digitaal magazine voor Beesel, Offenbeek en Reuver; een magazine boordevol verhalen en nieuwtjes van en voor inwoners, verenigingen, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties in het ‘Land van Puik’. Op deze pagina stellen we Puik graag aan je voor aan de hand van een aantal veel gestelde vragen. Puik verschijnt vanaf 23 augustus wekelijks op woensdag aan het einde van de werkdag. Je kunt Puik lezen op je computer, laptop, tablet of smartphone.

KAN IK ME AANMELDEN VOOR PUIK?

Jazeker! Je kunt op meerdere manieren op de hoogte worden gehouden van nieuwe publicaties. Door je aan te melden op onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan elke week een e-mail met een link naar de meest actuele uitgave van Puik. Door je aan te melden voor de WhatsApp verzendlijst. Dan ontvang je een berichtje met daarin de link naar de laatste uitgave van Puik. Door onze Facebookpagina leuk te vinden of ons te volgen op Twitter.

WIE ZIJN DE INITIATIEFNEMERS VAN PUIK?

Dat zijn drie inwoners van de gemeente: Mieke Hees, Rob Hillekens en Leon Smolenaars. Het idee voor Puik ontstond een jaar of twee geleden, zoals zo vaak met nieuwe ideeën, aan de bar. “Het medialandschap is de laatste jaren enorm veranderd. Nieuws komt en gaat snel; door sociale media en nieuwssites weet je op elk moment van de dag wat er overal in de wereld gebeurt. Maar lokaal nieuws is steeds verder naar de achtergrond verdwenen. Bovendien bieden nieuwe media ook nieuwe mogelijkheden voor communicatie: bijvoorbeeld door veel meer met foto’s en video’s te werken. Die ontwikkelingen hebben we gebundeld in Puik.”
Portretten

Mieke Hees

Portretten2

Leon Smolenaars

Portretten3

Rob Hillekens

WAAROM DE NAAM PUIK?

Puik is een uitspraak die veel mensen doen als ze iets leuk of goed vinden. We hebben lang nagedacht over een leuke naam; een naam die een goed gevoel geeft. Opeens riep iemand: “Dat is een puik idee!”, waarop het woord Puik bleef hangen. Het is kort, krachtig en positief. Een rondje Googelen leverde nog een leuke betekenis op. Belgen omschrijven Puik als ‘uitgelezen goed’. Dat paste natuurlijk helemaal perfect. Die betekenis is nu onze slogan geworden.

WAT LEES IK IN PUIK?

In Puik lees je verhalen en korte (nieuws)berichten uit Beesel, Offenbeek en Reuver. Onze ambitie is om elke week 16 tot 20 pagina’s te vullen. Artikelen kunnen gekoppeld zijn aan een actualiteit, maar dat hoeft niet. We zetten ook bijzondere mensen, verenigingen of organisaties in het zonnetje; zomaar, omdat ze een leuk verhaal te vertellen hebben. Puik heeft enkele vaste rubrieken zoals: Puik nieuws (korte nieuwsberichten); Puik sport (sportnieuws); Agenda (wat is er de komende tijd te doen in onze gemeente?); Familieberichten (overlijden, geboorte, huwelijk); Gemeente-info; Foto (of video) van de week. De artikelen in Puik zijn heel gevarieerd, maar ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn overwegend positief van aard. Puik geeft je een goed gevoel. In Puik lees je dan ook geen ‘hard’ nieuws, bijvoorbeeld over een ongeluk of arrestatie. Dat kunnen andere media veel beter in woord en beeld brengen.

KAN IK ZELF VERHALEN AANLEVEREN VOOR PUIK?

Natuurlijk! Graag zelfs. Ideeën voor artikelen en persberichten, maar ook foto’s (bijvoorbeeld voor de foto van de week) of video’s kun je sturen naar redactie@puiklokaal.nl.

HOE WORDT PUIK BEKOSTIGD?

Het maken van Puik kost veel tijd en ja, ook geld. Voor de lezers is en blijft Puik gratis. Het magazine wordt bekostigd uit advertentie-inkomsten.

STAAT PUIK DAN STRAKS VOL MET ADVERTENTIES?

Nee, zeker niet. We vinden het belangrijk dat de balans tussen artikelen en advertenties goed blijft. Puik mag geen reclameblaadje worden. Je ziet in Puik dan ook geen volledige pagina’s met een wirwar aan advertenties. Advertenties staan tussen de verhalen én we maken voor bedrijven artikelen met een promotioneel karakter.

WAAR IS PUIK GEVESTIGD?

Ons kantoor is gevestigd in het oude klooster in Reuver, Pastoor Vranckenlaan 4.